Sep 10, 2017
1099 Views
Comments Off on Ako osjećate nelagodnost dok ležite, to je UPOZORENJE da nešto nije uredu! Ovo nipošto nemojte ignorisati…

Ako osjećate nelagodnost dok ležite, to je UPOZORENJE da nešto nije uredu! Ovo nipošto nemojte ignorisati…

Written by
Loading...
Copy

U nastavku istražujemo uzroka i proći ćemo kroz nekoliko načina na koje možete učiniti promjene u vašem stilu života. Ni slučajno ne ignorišite.

Šta je sindrom nemirnih nogu?

To proizilazi iz poremećaja nervnog sistema. Simptomi uključuju peckanje, bolove u nogama. To se dešava kada osoba odmara, ili spava. Većina ljudi ima problem da zaspi. U najgorem slučaju može dovesti do oštećenja pamćenja ili depresije.

Hronične bolesti

Jedan od faktora su i hronične bolesti gdje se simptomi stanja kao Parkinsova bolest, insuficijencija bubrega, i dijabetes, poklapaju sa sindromom nemirnih nogu.

Medicinski lijekovi i pilule

Neki lijekovi mogu pogoršati sindrom. Lijekovi za mučninu, antidepresivi, svi oni sadrže neki nivo sedativa koji utiču na nerve.

Trudnoća

Neke žene su primijetile da su tokom trudnoće imale sindrom nervoznih nogu. Ovo može biti izazvano manjkavošću minerala, hormonalne promjene.

Nedostatak sna

Nervozne noge su posljedica izazvana nedostatkom sna. Lezite ranije na spavanje i eleminištite buku.

Alkohol

Alkohol i duhan, se smatraju krivcima koji mogu pogoršati sindrom nemirnih nogu.Provjerite nedostatke

Da li unosite dovoljno vitamina? Nedostatak slabi imunitet, dovodi do nekvalitetnog sna, što povlači i sindrom nemirnih nogu. Pobrinite se da jedete namirnice bogate željezom.

Article Categories:
Savjeti
loading...

Comments are closed.