Jan 13, 2018
164 Views
Comments Off on ZNATE LI ZAŠTO JE KOZIJE MLIJEKO DOKAZANO NAJLJEKOVITIJE? EVO ZBOG ČEGA…

ZNATE LI ZAŠTO JE KOZIJE MLIJEKO DOKAZANO NAJLJEKOVITIJE? EVO ZBOG ČEGA…

Written by

Od davnina su se njime liječile mnoge zdravstvene tegobe, a sada ih u američkim bolnicama koriste za liječenje najtežih bolesnika, posebno onih oboljelih od raka.

Proizvodi od kozjeg mlijeka vrlo su cijenjeni po svijetu i smatra ih se najzdravijima. Ali učinak ovih proizvoda nije sasvim novog datuma, jer je još Hipokrat, ali i njegovi prethodnici, kozjom sirutkom liječio različite bolesti, pa i rak. Danas sve bolnice u Sjevernoj Americi surađuju s kozjim farmama i od njih otkupljuju mlijeko i meso kojima hrane oboljele od karcinoma, ali i druge bolesnike, piše “Novonovo“…

Na žalost, kod nas ovo mlijeko, kefir i sir nisu zastupljeni u prehrani koliko bi trebalo. Udio mliječne masti u kozjemu mlijeku iznosi od 2,5 do 4,5 posto, i to u obliku masnih globula promjera od 2 do 3 mikrometra koje se brže razgrađuju pa je kozje mlijeko mnogo probavljivije, što je osobito važno uprehrani djece, bolesnika i rekonvalescenata.

S kozjim mlijekom postignuti su dobri rezultati u liječenju raznih poremećaja apsorpcije kod ljudi koji pate od hiperlipoproteinemije, srčanih bolesti, dječje epilepsije, fibroznih cista, bolesti žuči i žučnih kamenaca.

Neke prednosti kozjeg mlijeka:

Kozje mlijeko ima antikancerogeno, antibakterijsko i antialergijsko djelovanje
Najsličnije je po svom sastavu majčinu mlijeku
Kozja sirutka pomaže u oslobađanju otrova iz organizma i istodobno jača imunitet
Kozje mlijeko probavi se za oko 40 minuta, a kravlje za otprilike dva i pol sata.
Sadrži i manje kolesterola (10 mg/100 g) u usporedbi s kravljim (13 mg/100 g)
Također, smanjuje rizik za nastanak karcinoma pluća, a mogu ga piti i dijabetičari.

A s obzirom na to da koze jedu koru biljaka, njihovo mlijeko je bogato i silicujumom, mineralom koji povoljno utječe na kvalitetu kože, kose, noktiju i živčanog sustava. Kozje mlijeko treba piti i zbog obilja oligosaharida koji djeluju protuupalno, a istovremeno reguliraju poremećenu funkciju crijeva, također zbog manjka laktoze, odnosno mliječnog šećera, koje kravlje mlijeko sadrži u daleko većim količinama. Kod odraslih osoba kozje mlijeko može pomoći u sprečavanju pojave visokog krvnog tlaka i ateroskleroze.

Article Categories:
Zdrav i Dug Život
loading...

Comments are closed.